Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Brief 10 19/20

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

  • Schoolbreed project
  • Carnaval op de Groeteletoet
  • School op Seef
  • Doe Blokken

Schoolbreed project

Onze Olympische Spelen zijn inmiddels geopend. En nu het vervolg voor de kijkavond van 20 februari. Zoals u weet kunt u van 17.00 uur tot en met 19.00 uur overal in de school een kijkje nemen om te zien wat onze leerlingen hebben gemaakt. Daarnaast zijn er ook een aantal clinics/workshops in verschillende lokalen. In het thema “gezond bewegen”. De plaats en tijden vindt u in de hallen. Ook zijn er weer hapjes en drankjes aanwezig in iedere hal. Vorig jaar hadden wij gevraagd om zelf een beker/kopje mee te nemen om iets te drinken.
Ook dit jaar willen wij u dat, in verband met het milieu, weer vragen. Hopelijk tot donderdag 20 februari.

Carnaval op de Groeteletoet
Op vrijdag 21 februari staat de Groeteletoet de hele ochtend in het teken van Carnaval. Ons thema is: Olympische spelen. Natuurlijk komen wij allemaal verkleed naar school.

Om 8.45 start de dag op het plein met de aankomst van de Merwekrabbers en de sleuteloverdracht aan de raad van 11. Rond 9.00 uur vertrek de stoet voor een feestelijke optocht door de wijk. Ook dit jaar mogen de kinderen geen confetti en spuitbussen meebrengen. Wel zijn serpentines toegestaan.

Terug op school staat er iets te drinken en te eten klaar voor de kinderen. We zetten de feestelijkheden daarna binnen voort.

De schooltijden zijn op deze dag zoals altijd. Groepen 1 t/m 4 tot 12.15 uur. De groepen 5 t/m 8 tot 14.30 uur.

Denkt u wel aan het lunchpakket voor uw kind, dat moeten zij zelf meebrengen.

Raad van 11.
Ook dit jaar heeft de Groeteletoet een Raad van 11 en een prinses
Carnaval. We stellen ze graag aan u voor: Caithlyn van Rijswijk, Jayden
Braat, Ozan Atasever, Luna Roeland, Wendy Overweel, Joey
Dingemans, Yannick Wemmers, Anouk Daemen, Josh Jadoe, Menno
Pille en Kris van Mil.

Prinses Carnaval: Floor Breeman

School op Seef
De werkgroep verkeer is druk bezig met een uniek project. Ze zijn bezig om met Virtual Reality de verkeerslessen nog beter en aantrekkelijker te maken.

Welke ouders willen helpen met Virtual Reality ?

Benieuwd hoe een virtual reality bril werkt? De verkeersgroep is op zoek naar een paar moeders of vaders die als vrijwilliger willen meehelpen. Je hoeft gelukkig geen computerexpert te zijn. Enthousiasme en de wens om kinderen te helpen leren zijn veel belangrijker. Heb je interesse of vragen? Mail dan naar verkeersgroep@geertgroote.nl

De verkeersgroep is in 2019 met hulp van de gemeente Dordrecht een experiment gestart. Het idee is om met een 360 graden camera video opnamen te maken voor in de verkeerslessen. Deze beelden kunnen dan in een Virtual Reality bril worden bekeken. In november 2019 zijn als proef de eerste opnamen gemaakt met een vrachtwagen van rijschool Wierks. De beelden geven uitleg over hoe gevaarlijk het is om in de 'dode hoek' van een vrachtwagen terecht te komen als voetganger of fietser.
Voor de zomervakantie willen wij samen met geïnteresseerde leerlingen  deze beelden gaan delen met ouders en leerlingen van de Geert Groote. Omdat het een proef is, is er nog alle ruimte om te bedenken hoe en wanneer wij de 360 graden opnamen gaan maken.

 Doe Blokken

Vorige week was de start van de Doe Blokken. Vandaag hebben de leerlingen er weer aan gewerkt. Ze vinden het harstikke leuk en uitdagend. Ze werken aan allerlei zaken zoals bijvoorbeeld, een musical, verven op hout, koken, microscopen, armbandjes maken, schilderen op canvas, robots bouwen en programmeren en nog veel meer.

We mogen wel zeggen dat het een groot succes is. U ontvangt nog een aparte melding via Social Schools met daarin foto’s van de Doe Blokken.

Met vriendelijke groet,
Richard Lentze
Directeur