Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Brief 1 19/20

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

  • Goede start!
  • Beschikbaarheid directie
  • Info-avonden
  • Kamp
  • School op Seef
  • Gezonde School​

 Goede start!

De vakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar is begonnen! We zijn blij om te kunnen vertellen dat we van alle kanten berichten krijgen dat er een goede en fijne start is gemaakt! Zowel kinderen, leerkrachten als diverse ouders/verzorgers hebben laten weten dat de eerste week fijn is verlopen! Erg leuk! Uiteraard zijn wij ons bewust dat er in zo’n eerste week ook altijd dingen zijn die beter kunnen of die nog voor verbetering vatbaar zijn. Ons team is daar dagelijks mee bezig. Heeft u zelf nog dingen die u kwijt wilt, dan kunt u altijd bij ons terecht. We wensen alle kinderen, leerkrachten, ouders/verzorgers en andere betrokkenen bij de school een heel fijn schooljaar 2019-2020 toe!


Beschikbaarheid directie


Ook dit schooljaar sta ik maandag- en woensdagochtend voor de groep 8. Op deze ochtenden ben ik helaas niet beschikbaar. Voor vragen, opmerkingen e.d. kunt u, op maandag en woensdag, terecht na 13.15 uur.


Info-avonden


Aan het begin van ieder cursusjaar wordt er tijdens de info avonden verteld wat belangrijk is en welke stof er behandeld wordt.

Maandag 16 september         – informatieavond groepen 6,7 en 8
Dinsdag 17 september          – Informatieavond groepen 1 en 2

Donderdag 19 september      – Informatieavond voor de groepen 3, 4 en 5


Noteert u alvast de data in uw agenda?
 

Kamp

De groepen 8 gaan weer gezellig op kamp. Het kamp zal plaatsvinden op 2, 3, en 4 oktober! We hebben er nu al heel veel zin in!

De ouders/verzorgers krijgen een aparte brief over het kamp.

 

De kleutergroepen zijn op deze dagen vrij.

 

School op Seef

Na de haal- en brengdag van vorig jaar doet de Geert Groote dit jaar mee met de haal- en brengweek, georganiseerd door SCHOOL op SEEF. Deze vindt plaats van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september.

Alle ouders en leerlingen worden opgeroepen om die week lopend of fietsend naar school te komen.

Als alle ouders en leerlingen hier gehoor aan geven betekent dit niet alleen een rustigere en veilige schoolomgeving, maar het is ook goed voor het milieu. Bovendien is bewegen ook goed voor de gezondheid.

In de groepen zal deze week ook aandacht besteed worden aan verkeersveiligheid, milieu en gezondheid. Zo starten wij iedere ochtend met het tellen/turven van de manieren van het naar school komen. Daarnaast worden binnen de groepen nog allerlei andere activiteiten met als thema veilig verkeer ondernomen.

Op 20 september willen wij de week afsluiten met een bijzondere wandeling. Wij willen door onze wijk een wandeling maken op “gepimpte schoenen”. En daar kunnen wij uw hulp bij gebruiken.

Het is de bedoeling dat onze leerlingen thuis hun schoenen versieren en deze op 20 september voor de wandeling gebruiken. De mooiste “gepimpte” schoenen maken kans op een prijs.

Wij hopen dat we deze week, samen met u, tot een groot succes kunnen maken.

De verkeerscommissie van de Geert Groote 

 

Gezonde School

De Geert Groote school is al 3 jaar een gezonde school. Dit schooljaar gaan we voor het onderdeel voeding weer de verlenging aanvragen.

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn onze fruitdagen. De kinderen mogen dan iets meenemen van groente of fruit voor de ochtendpauze. Dit wordt al bijna door iedereen gedaan. Hier zijn we als school erg blij mee. Op de andere twee dagen mag het uiteraard ook maar iets anders wat gezond is mag dan ook. Drinken graag ook gezond zoals water of een sap zonder suikers. Chocolademelk of sappen met veel suikers niet meegeven a.u.b.

Ook bij verjaardagen zien we graag gezonde traktaties.  Voor ideeën kunt u in de beide kleuterhallen bij de kapstokken kijken. Hier hangen borden met verschillende kaartjes van gezonde traktaties. Anders is er op internet hierover ook genoeg te vinden.

 

 

Met vriendelijke groet,

Richard Lentze
Directeur