Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Brief 17 18/19

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Eindtoets en de cito-entreetoets 
Werkgroep verkeer
Koningsspelen
Palmpasen
Broodtrommels
Belangrijke data

Eindtoets en de cito-entreetoets

Op dinsdag 16 april, woensdag 17 april en donderdag 18 april worden de Eindtoets voor groep 8 en de cito-entreetoets voor groep 7 afgenomen.
We verwachten de uitslag eind mei. 
De uitslag van de Eindtoets wordt in een gesloten enveloppe meegegeven aan de leerlingen van groep 8. De cito-entreetoets wordt met de ouders besproken. We geven dan ook als school een (zeer) voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs.

Werkgroep verkeer

De werkgroep verkeer is weer gestart met de praktijklessen. De kleuters begonnen vorige week met de les ‘ kijken bij het oversteken.’ Op het plein was een parcours uitgezet met zebrapaden en echte verkeerslichten en met  kleine groepjes werd het oversteken en kijken geoefend. De kinderen mochten om beurten ook “auto” spelen en er werd flink wat afgescheurd op het plein! 
 De dagen erna waren de groepen 3 tot en met 6 aan de beurt met praktijklessen in behendigheid op de fiets, kijken, hand uit steken en slalommen.  Links of rechts  bleek soms nog moeilijk en achterom kijken en de  hand uit steken is  ook nog best spannend voor sommigen maar oefening baart kunst!
Ook zijn er verkeerswandelingen in de wijk geweest en een verkeersbordenspeurtocht.
In mei volgt de tweede serie praktijklessen.
Groep 8 gaat dinsdag 21 mei ( 09:00-11:00) op voor het praktijkverkeersexamen, we zoeken nog steeds hulpouders om de posten te bemannen in de wijk. Opgeven kan via  claudiamuller@live.nl 
( opa’s en oma’s mogen natuurlijk ook!) . Zonder voldoende hulpouders kan het examen helaas niet doorgaan, dus we hopen nog op jullie hulp. 

Werkgroep Verkeer.

Koningsspelen

Voor de ochtend zoeken wij nog ouders die ons willen helpen bij de sponsorloop. Bij de stempelposten en bij het uitdelen van appels en flesjes water. Als er nog 4 mensen zich aanmelden dan zijn wij uit de brand.

Nog even een herhaling vanuit de vorige nieuwsbrief

Op vrijdag 12 april zijn de Koningsspelen.
We openen de dag met het Koningsontbijt en daarna de Sponsorloop.
De opbrengst gaat dit jaar voor een deel (minimaal de helft) naar Dierentehuis Louterbloemen en wat er overblijft naar de school zelf.
We kunnen hulp goed gebruiken bij de sponsorloop en daarom vragen we alvast of er ouders zijn die ons op deze vrijdagochtend kunnen helpen. ’s Middag zijn alle groepen vrij dus ook de bovenbouw.

Als u zin en tijd heeft geeft u zich dan op bij ondergetekende.

Palmpasen

In vele groepen worden de palmpaasstokken al versierd en vol gehangen met allerlei lekkers voor de mensen in het Polderwiel. Nog niet alle groepen hebben hun palmpaasstok vol.
We vragen u wat lekker of iets gezonds mee te geven aan uw kind(eren) zodat alle stokken goed gevuld zijn voor de mensen in het Polderwiel. Alvast bedankt.

Vanuit iedere groep gaan er twee kinderen op donderdag 11 april naar het Polderwiel. Uiteraard onder begeleiding van leerkrachten.


Broodtrommels

Er blijven veel broodtrommels en drinkbekers op school staan. Elke dag zeggen we het tegen onze leerlingen dat ze hun spulletjes niet moeten vergeten. Af en toe vinden we broodtrommels die er erg lang liggen. U snapt het al, die zien er niet erg fris uit.
Wilt u zo vriendelijk zijn om de tassen van uw kinderen te controleren of ze hun spulletjes weer mee terugnemen? 
Broodtrommels die erg lang blijven liggen, gooien we weg omdat er soms ook schimmel in staat.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Richard Lentze
Directeur


Belangrijke data:

11 april                     laatste dag om strookjes en geld avondvierdaagse in te leveren
12 april                     Koningsspelen Alle groepen vrij om 12.15 uur
16,17 en 18 april   Eindtoets groep 8
16,17 en 18 april   Entree-toets groep 7
19 april t/m 3 mei Paas – Meivakantie
20 mei                      schoolreis groep 1-2
23 mei                      schoolreis groep 6-7
28 mei                      schoolreis groep 3 t/m 5