Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Brief 22 8-6-2018

35 jaar
Samen voor een sterke school!

 


 

Brief 22  8-6-‘18  ,

In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

  • Studiedagen
  • Verkeer
  • Feest met School op Seef
  • Activiteiten rond verkeer
  • Avond4-daagse en de Geert Groote 4-daagse
  • Barbecue
  • Brieven Privacyverklaring en toestemming gebruik beeldmateriaal
  • Opbrengst sponsorloop
  • Belangrijke data

Studiedagen

Komende maandag 11 juni is er een studiedag. De kinderen zijn deze dag vrij. Ook vrijdag 22 juni zijn de kinderen vrij. Dan hebben wij onze tweede studiedag.

Verkeer

Vanuit de verkeerscommissie de volgende twee berichten:


Feest met School op Seef

Alle reden voor een feestje op basisschool Geert Grootte vorige week donderdag. Wethouder Verkeer, Rik van der Linden reikte het tweede SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel aan de school uit.
En daar mag iedereen trots op zijn. Want dat hebben we samen bereikt met alle kinderen die iedere dag opletten in het verkeer en hun ouders die kinderen veilig van en naar school brengen.


De wethouder kreeg een aantal fietskunsten te zien. Daarna onthulde hij samen met meester Lentze het bordje voor het tweede label. Alle kinderen kregen na afloop een eierkoek als traktatie.

De school heeft het verkeersveiligheidslabel voor de tweede keer verdient. Op school worden niet alleen goede verkeerslessen gegeven. Ook kijkt school samen met de gemeente naar de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en op de routes die leerlingen gebruiken om op school te komen.

Activiteiten rond verkeer

Een aantal weken geleden waren er weer praktijklessen op het BSO plein. Het was beide dagen stralend weer! Dinsdag waren de kleuters aan de beurt. Dat was goed te merken aan de hoeveelheid fietsjes die dag op het plein. De basis van de lessen vormde behendigheid op de fiets en het kijken in het verkeer. De kleuters hebben goed hun best gedaan! Woensdag was het de beurt aan de midden- en bovenbouw. Hier borduurden we voort op de behendigheidslessen en het kijken. Voorbeelden wat we geoefend hebben zijn: de noodstop, snel wegrijden, fietsen over een smalle balk, samen fietsen, inhalen, slalommen en richting aangeven. Ook werden de fietsen van groep 8 gekeurd. Zij hebben eind van de maand het praktijkexamen afgelegd. Alle leerlingen die hebben meegefietst, hebben dit gehaald. Gefeliciteerd.
Voor volgend jaar is de verkeersgroep nog steeds dringend op zoek naar een ouder die het praktijkexamen wil begeleiden. Voor meer informatie kunt u bellen met Lilian de Korver op 06-12386525


Avond 4-daagse en de Geert Groote 4-daagse

De kleuters hebben vanochtend de laatste dag van hun Geert Groote 4-daagse gelopen. Zij zijn feestelijk binnen gehaald door de rest van de school. Groep 8 leerlingen hebben alle lopers een medaille en kleine traktatie uitgedeeld.
De andere kinderen, die met school meelopen, lopen vanavond de laatste etappe. Veel plezier en veel succes.

Barbecue

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat wij op donderdag 12 juli ons 35e schooljaar groot willen vieren met een barbecue. Velen van u hebben al gereageerd en het briefje voor de barbecue ingeleverd. Wilt u ook graag aanwezig zijn, geeft u zich dan snel op door het gele strookje in te leveren.
Om al een tipje van de sluier op te lichten hebben wij een ijscokar, een frietwagen, salades, heel veel vlees en barbecues geregeld.
Ook staan de luchtkussens voor uw kinderen nog op het plein zodat zij zich kunnen vermaken.
U krijgt nog een aparte brief met verdere informatie.
Wij hopen echt dat u komt!

Brieven Privacyverklaring en toestemming gebruik beeldmateriaal

Vorige week woensdag 30 mei heeft u van ons een aantal brieven gekregen. Als school moeten wij namelijk ook sinds 25 mei 2018 voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De algemene brief geeft aan wat ons bestuur en wij als school gaan doen om aan de nieuwe wet te voldoen. Twee acties uit de brief waren bijgevoegd.
De privacyverklaring, die uitlegt welke gegevens wij van uw kind opslaan en bewaren. Ook legt de verklaring uit waarom wij deze gegevens nodig hebben en staat erin dat u altijd het recht heeft deze gegevens in te zien. U mag ook vragen gegevens te veranderen of te verwijderen. Wij kijken dan of dat mogelijk is met de wettelijke voorschriften.
De brief “Toestemming publicatie foto’s en video’s”. In deze brief leggen we uit hoe wij foto’s en video’s gebruiken. U kunt aangeven voor welke onderdelen u toestemming geeft. Jaarlijks zal deze vraag gesteld worden en ook tussentijds kunt u uw keuze veranderen.
Veel strookjes zijn al ingevuld en in de klassen ingeleverd. Heeft u dit nog niet gedaan, wilt u dit dan zo snel mogelijk doen? Als bepaalde onderdelen niet duidelijk zijn, neemt u dan contact op met ondergetekende.

Sponsorloop

De sponsorloop is al weer een poos geleden en het geld is nu ook echt geteld. De kinderen hebben € 2.561,41 bij elkaar gelopen. Hiervan gaat de helft naar de High Five Foundation.

Tot zover het nieuws.

Met vriendelijke groet,
Richard Lentze
Directeur

Belangrijke data

11 juni studiedag alle groepen zijn vrij
22 juni studiedag alle groepen zijn vrij
4 juli musical groep 8a
5 juli musical groep 8b
6 juli afscheidsavond groep 8
12 juli eindfeest
12 juli barbecue 16.30-18.30 uur
13 juli zomervakantie vanaf